Bezienswaardigheden

 

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

 

Gorges du Verdon
De Gorges du Verdon ligt op 25 km van Esparron. Het is de grootste canyon van West-Europa. Vlakbij de toegang tot de Gorges worden veel kano's, kajakken, waterfietsen en motorbootjes verhuurd. Aan beide zijden is een autoroute te volgen met uitzichtpunten over de kloof.

Moustier Saint Marie
Één van de mooiste dorpen van Frankrijk, hoofdstad van het handbeschilderde aardewerk, (met als bezienswaardigheid zijn zwevende ster). Startpunt van wandelingen door de Gorges du Verdon. Mogelijk zijn: een tocht van 20 km over de bergkammen en een tocht van 14 km door de Grand Canyon. Ook zijn er verschillende plaatsten waar alpinisten hun lusten kunnen botvieren.

Cassis
Cassis is een prachtig vissersplaatsje aan de Middellandse Zee, 20 km oostelijk van Marseille. Cassis vormt het oostelijke uiteinde van het natuurgebied Les Calanques, dat bestaat uit een aantal rotsachtige baaien (fjorden) aan de Middellandse Zee. Er zijn boottochten voorzien.

Aix en Provence
Flaneer door deze historische hoofdstad van de Provence, universiteitsstad, kunststad en bewonder het architecturaal patrimonium met weelderige bouwwerken.